GündemRegülasyonlarTamer SAVAŞYazarlar

Yeni Avrupa Drone Kuralları

Zamanı geldi! Bugün, 2020 Yılbaşı Gecesi, yeni Avrupa drone kuralları yürürlüğe giriyor. Bunun Avrupa’daki neredeyse tüm drone pilotları için bir takım sonuçları var. Örneğin, bir drone operatörü olarak kaydolmalısınız ve bir AB drone sertifikası almanız gerekme ihtimali yüksektir. Bu adım adım açıklanan plan, Açık Kategori’de (open) uçacağınızı varsayarak tam olarak ne yapmanız gerektiğini gösterir.

Avrupa drone kuralları. İşte bilmen gerekenler

250 gramdan daha ağır bir drone mu uçuyorsunuz? Drone‘nuzun kamerası var mı? Bu sorulardan herhangi birinin cevabı “evet” ise, o zaman bir drone operatörü olarak kaydolmalısınız. Bu kişi veya şirket olarak yapılabilir. Yaşadığınız veya şirketinizin bulunduğu ülkede kayıt olmalısınız.

Hollanda’da RDW aracılığıyla kayıt olabilirsiniz . Maliyetler 23 Euro. Belçika’da kayıt DGLV aracılığıyla yapılır . Kayıt işleminden sonra, kaydınızla bağlantılı benzersiz bir kod olan bir operatör numarası alınmaktadır.

Operatör numarasını tüm dronelara yazılıyor

Operatör numarası (Operatör Kimliği olarak da adlandırılır) tüm dronlara görünür şekilde iliştirilmeli Bu, bir etiket, çıkartma veya çıkartma yardımıyla mümkündür. Dronların kendilerinin yeni Avrupa drone kurallarına göre kaydedilmesine gerek yok.

Doğru drone eğitimi almak

Dronenun 250 gramdan daha mı ağır? O zaman bir Avrupa drone sertifikası almanız gerekecek. Bu iki varyantta mevcuttur: temel A1 / A3 sertifikası ve daha kapsamlı A2 drone sertifikası. İhtiyacınız olan kanıta, diğer şeylerin yanı sıra, drone (ları) nızın ağırlığına bağlıdır. Eğitimi tamamladıktan sonra RDW’den uçuş sertifikası talep edebilirsiniz. Belçika’da temel eğitim BCAA tarafından verilmektedir. BCAA’da A2 teori sınavına da girebilirsiniz.

Sigorta

Kişisel sorumluluk sigortanızın drone’ların neden olduğu hasarı da kapsayıp kapsamadığını öğrenin. Drone’nuzu iş için kullanmak ister misiniz? O zaman yeni Avrupa drone kuralları kapsamında özel sigortaya ihtiyacınız olabilir.

Açık kategorisi için genel kurallar

  • Maksimum uçuş yüksekliği yerden 120 metredir;
  • Drone’u daima görünürde tutun ve yalnızca gün ışığında uçun;
  • 80 km yolların, otobanların ve otoyolların hemen yanında uçmayın;
  • Küçük havaalanlarından / heliportlardan mesafenizi koruyun ve CTR alanlarında uçmayın;
  • Yanınızda bir gözlemci olduğu sürece FPV uçuşuna izin verilir;
  • Resimde tanınabilir kişilerin mahremiyetini dikkate alın;
  • Çok sayıda insanın olduğu yerlerin üzerinde uçmayın;
  • Drone’nuzu uçururken AB drone sertifikanızın (kağıt üzerinde veya akıllı telefonunuzda) yanınızda olduğundan emin olun.

Tamer SAVAS

Tamer Savas, lisansını elektrik elektronik mühendisliği ve havacılık elektrik elektronik mühendisliğinden aldı. Lisansüstü çalışmalarını İHA'lar üzerine tamamladı. İHA'ların sivil hava sahasına entegrasyonu konularında çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu